Motto

Säästäminen ei ole ahneutta vaan se tekee hyvää - sinulle ja muille

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Mistä tässä on kysymys?

Me ja raha
Monille suomalaisille suhtautuminen rahaan on ongelmallista. Kukapa sitä ei haluaisi mutta toisaalta vaatimaton perusluonteemme ei oikein anna myöten amerikkalaiselle menestyksen näyttämiselle. Samalla tavalla säästäminen aiheuttaa meille ristiriitaisia tunteita. Vaikka emme usein arvosta tuhlareita ja ylivarojen eläjiä, säästämiseen ja säästäjään liitämme myös moni negatiivisia sanoja. Säästäjä on kitsas, pihi, nuuka ja itsekäs. Tämän blogin taustalla oleva ajatus onkin kääntää tämä ajattelu aivan eri suuntaan.
Positiivinen säästäjä tekee hyvää itselleen ja muille
Positiivisen säästämisen ideana on tehdä määrittelynsä mukaisesti positiivisia asioita ja muutoksia sekä samalla säästää rahaa. Positiivisen säästämisen idea on siis eräänlainen win-win –malli, jossa positiivinen muutos yhdistyy säästöpossun pullistumiseen. Jonkun mielestä kyse saattaa olla säästönäpertelystä, mutta tarkoituksena on nimenomaan yhdistää säästäminen positiivisiin asiayhteyksiin.
Olen työstänyt tätä ideaa muutamia kuukausia ja tässä blogissa on tarkoitus kertoa siitä mistä tässä oikein on kysymys ja ennen kaikkea miten homma omalta kohdaltani etenee. Olen saanut ajatteluuni vaikutteita monesta paikasta eli olen velkaan moneen suuntaan, joista voidaan ainakin mainita: Saituri, Tarkkamarkka, Stuart Goldsmith, Xinfinitum, ja Dave Ramsey.
Seuraavassa postauksessa esittelen positiivisen säästämisen ideaa tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti