Motto

Säästäminen ei ole ahneutta vaan se tekee hyvää - sinulle ja muille

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Uusi sudenkuoppa säästämismatkallani

Työkiireiden osittainen helpottaminen on selvästi parantanut motivaatiotani tätä positiivista säästämistäni kohtaan. Mutta jotta homma ei olisi liian helppoa, olen havainnut uuden ongelman – tai oikeastaan kyse on vanhasta tutusta ”ystävästä” eli jämähtämistä.  Paha tapani on jämähtää aivan liian helposti vallitsevaan tilanteeseen.  

Olen aikaisemmin pohtinut sitä voiko säästämisessä kehittyä ja päätynyt siihen tulokseen että kyllä voi. No mitä oma track recordini sitten sanoo.  Sen paljastaa parhaiten oheinen taulukko.


Eli askeleella 15 sain viikossa säästöön reilut pari kymppiä viikossa. Seuraavalla askeleella summa nousi jo 32 euroon. Askeleella 17 säästöä kertyi hurjat 46 euroa eli kehitys oli todella huimaa reilua 40 % askelmaa kohti. Tämä oli paljon enemmän kuin tavoitteenani ollut 25 % (Kirjasin tavoitteeni silloin tähän muotoon: Se minkä sain edellisessä askelmassa säästöön 5 päivässä, pyrin saamaan tällä askelmalla säästöön 4 päivässä). Mutta, mutta mitä onkaan tapahtunut 18 askeleella ja nykyisellä 19 portaalla? Ei lainkaan kehitystä. Saan edelleen säästöön keskimäärin sen saman 46 euroa/viikko, mutta en enää kehity.
Tämä on sikäli hankala juttu että alan nyt jäädä jälkeen tavoitteekseni asettamastani tavoitteesta. Nykyisellä askelmalla säästöön pitäisi saada 51 euroa ja seuraavalla askelmalla hurjat 64 euroa viikossa.
Nyt on pakko alkaa miettiä miten tämän homman hoidan. Palataan asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti