Motto

Säästäminen ei ole ahneutta vaan se tekee hyvää - sinulle ja muille

torstai 16. helmikuuta 2012

Varaavyöhykkeellä

Nyt sitä ollaan juuri siellä minne pelkäsinkin jossain vaiheessa joutuvani ... motivaatiokuilun reunalla.
Töissä on ollut viime viikkoina niin paljon hässäkkää, että motivaatio positiviiseen säästämiseen on vähän horjunut. Tämä on juuri niin arvattavaa sillä kuten tunnettua säästämisessä vain pitkäjänteisyys tuo tuloksia. Ja niin kovin monet meistä innostuvat kyllä asioista mutta valitulla tiellä pysyminen on hankalaa.

Kun tarkastelin ihmisten henk.koht. säästämisblogeja, huomasin että monen into hiipuu siinä vuoden jälkeen. Tämä on siis tilanne noin karkeasti myös itselläni. Koska tämä koskee ilmeisesti kovin montaa meistä tätä kisaväsymystä vastaan pitäisi kehittää jonkinlainen vastalääke. Siis joku tapa jolla motivaatiota pidettäisiin yllä. Tätä palkitsemista täytyy ihan vakavasti miettiä, sillä muuten homma voi loppua eikä positiivisesta säästämisestä tulekaa minulle  elämäntapa.

Jotain positiivista sekaan. Kaksi miniaskelta on taas saavutettu eli nyt on kaikenkaikkiaan kasassa 1 920€. Ei paha - kohta olen saanut kasaan kaksi tonnia.

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Mistä olet luopunut, kun olet säästänyt? Oletko luopunut mistään?

  VastaaPoista
 2. Hei - kiitos kannustuksesta.

  Kysymyksesi luopumisesta osuu juuri asian ytimeen. Yleensä aina säästäminen tarkoittaa luopumista, kituuttamista, pihistelyä tai muuta negatiivista. Maksamme esimerkiksi vähän hampaat irvessä tai pihistämme menoistamme saadaksemme pesämunan asuntoa varten.

  Tällä omalla pikku puuhastelullani haluan juuri lähestyä asiaa aivan eri näkökulmasta eli positiivisella asenteella. Lähtökohtana on siis se, että kysymys ei ole luopumisesta vaan positiivisesta valinnasta. Jos menen töihin kävellen auton sijaan en ole mielestäni luopunut mistään vaan itse asiassa olen tehnyt itselleni hyvää. Jos otan eväät töihin enkä käy työpaikkaruokalassa niin taaskaan en ole jäänyt mitään ilman.

  Eli vastauksena kysymykseesi en ole luopunut mistään. Tiedän että tekemällä säästämistä tosissani tiukalla asenteella pääsisin suurempiin säästösummiin mutta se ei ole todellakaan tarkoitukseni.

  VastaaPoista
 3. No mutta oman, toistaiseksi loputtomalta tuntuvan, projektini takaa katsottuna vaikuttaa siltä, että tähänastinen tuloksesi on kaikkea muuta kuin pieni. Jos saan samaan tahtiin lyhennettyä typeriä lainojani, kuin sinä olet onnistunut säästämään olen ainakin ylpeä. Nyt vaan reippaasti ojennat käden hartian yli ja reippaasti taputat itseäsi olalle. Hyvällä mallilla on projektisi! :)

  VastaaPoista