Motto

Säästäminen ei ole ahneutta vaan se tekee hyvää - sinulle ja muille

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Mistä niitä säästöjä oikein tulee?

Kuten aikaisemmin kirjoitin oma positiivinen säästämiseni jakautuu kolmeen kategoriaan. Katsoin viimeisen 6 viikon ajalta mistä säästöt ovat tulleet ja tulos on tämä:
 
 Järkevyyttä rahan käyttöön 72 %
Liikettä laiskuri vain vaivaiset 5 %
Kerää ilmaiset hedelmät se loput 23 %
Kilpailuttamalla vakuutuksia ja tietoliikennepalveluja sekä muilla perussäästökonsteilla (kuten tuomalla silloin tällöin työlounaan kotoa jne.) saa todellakin säästettyä aika vaivattomasti kohtuullisia summia. Eli jos haluat vain taloudellisia tuloksia, keskittyminen järkevään rahan käyttöön on kaiken avain.

Positiivisessa säätämisessä tavoitteet ovat kuitenkin korkeammalla  eli säästämisen lisäksi tarkoitus on muuttaa omaa toimintaansa kokonaisvaltaisemmin. Ainakin minulle se näyttää olevan vaikeaa. Esimerkiksi työmatka-autoilun korvaaminen fillaroinnilla ei vaan ole oikein napannut.

Jos olen hieman pettynyt tuohon mukavuudenhaluuni, niin sen sijaan ilmaisten hedelmien poimiminen on sujunut odotettuakin paremmin. Näin syksyllä metsän satokausi on tietysti parhaimmillaan ja siksi ilmaisia hedelmiäkin on ollut helppo keräillä. Joka tapauksessa tämä puoli on ollut kovassa kurssissa enkä rehellisesti sanottuna tiedä parempaa ruokaa kuin kermainen mustatorvisienikeitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti